5 tips van Elektricien Aan Huis om je energiekosten laag te houden

5 tips van Elektricien Aan Huis om je energiekosten laag te houden

Wist je dat het voor veel huishoudens mogelijk is om energie te besparen? Zo betaal je op jaarbasis al snel enkele tientallen euro’s minder voor het verbruik van stroom in huis. In dit artikel geeft Elektricien Aan Huis uit Utrecht een aantal handige tips om je energieverbruik terug te dringen. Niet alleen het energieverbruik terugdringen draagt bij aan een kostenbesparing, ook kun je kijken naar de leverancier waar je momenteel bij aangesloten bent!

Tip 1: vergelijk energieleveranciers met elkaar

Allereerst is het raadzaam om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken aan het einde van je contractperiode. Vaak blijkt dat andere energieleveranciers een goedkoper tarief aanbieden dan je huidige leverancier. Dit kan een goede reden zijn om over te stappen en direct te beginnen met besparen!

Tip 2: kies voor ledverlichting in huis

Veel woningbezitters maken momenteel nog gebruik van gloei- en spaarlampen in hun woning. Wist je dat ledverlichting veel duurzamer is? Ledverlichting biedt daarbij meer branduren, waardoor de verlichting minder vaak vervangen hoeft te worden.

Tip 3: zorg voor dubbelglas in huis

Ook de overstap van enkel- naar dubbelglas kan een mogelijkheid zijn om geld te besparen op je energierekening. Dubbelglas houdt meer warmte binnen, waardoor je minder energie hoeft te verbruiken voor het verwarmen van je woning. Een glaszetter helpt je bij het vervangen van je ruiten.

Tip 4: kies voor energiezuinige apparaten

Nog steeds hebben veel woningbezitters oude elektrische apparatuur in hun woning staan. Denk bijvoorbeeld aan een jarenoude wasmachine of wasdroger! Witgoed verbruikt ontzettend veel energie, waardoor het sterk aan te raden is om voor een energiezuinig apparaat te kiezen.

Tip 5: laat de isolatie van je woning verbeteren

Een vijfde tip die Elektricien Aan Huis je kan geven is het verbeteren van de algehele isolatie in huis. Door je isolatie te verbeteren neemt niet alleen je energieverbruik af, maar stijgt ook de isolatiewaarde van je woning.  Zo wordt je woning meer waard!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *