Bespaar tot 450 euro op jouw energiecontract

Bespaar tot 450 euro op jouw energiecontract

Zit je al lange tijd bij dezelfde energieleverancier? Dan kun je met overstappen tot wel 450 euro per jaar besparen. Tegenwoordig concurreren heel veel energieleveranciers op de prijs. U kunt hiervan profiteren door op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier voor uw huis.

Betere prijs

De voornamelijkste reden waarom mensen hun energie vergelijken is de prijs. In de laatste jaren is de prijs voor stroom en gas, over het algemeen, flink gedaald. Dit komt niet alleen door innovatie binnen de energiesector, maar ook door het toenemen van de concurrentie. De laatste jaren zijn er veel low-budget leveranciers op de markt gekomen die een lagere prijs aanbieden. Dit kunnen ze doen omdat deze maatschappijen hun service volledig online aanbieden. Ook zijn veel van deze maatschappijen gelieerd aan grotere maatschappijen. Energiedirect is bijvoorbeeld een dochtermaatschappij van Essent. Deze maatschappijen kunnen de prijs laag houden omdat ze voornamelijk digitaal opereren. Hierdoor kunnen gezinnen die al jaren bij hun huidige leverancier zitten tot wel 40 euro per maand besparen. Dat lijkt misschien niet veel maar dit is dan al gauw meer als 450 euro per jaar.

Welkomstkorting

Zelfs als de prijs voor u gelijk blijft kan het toch lonen om over te stappen. Veel energieleveranciers bieden klanten een welkomstkorting. Deze korting krijgen mensen als ze zich voor het eerst aanmelden bij deze energieleverancier. Sommige maatschappijen geven 50 of 100 euro korting, maar er zijn ook acties geweest waarin energieleveranciers meer dan 250 euro weg mochten geven. Het is altijd handig om eens per zoveel jaar te kijken wat de markt voor u te bieden heeft.

Boetevergoeding

De meest gegeven reden om toch niet over te stappen zijn de kleine regeltjes in het contract. Bij verreweg de meeste energieleveranciers betaal je een boete bij het eerder overstappen dan de datum die in het contract staat aangegeven. Dit is zeker vervelend als je een contract hebt afgesloten van 5 jaar en nog 3 jaar aan je huidige leverancier vastzit.

Sommige energieleveranciers hebben er daarom voor gekozen om de eventuele boete die u krijgt te vergoeden. Of dit mogelijk is heeft natuurlijk ook te maken met de hoogte van de boete en de periode dat u nog aan uw contract vastzit. Maar het is niet ondenkbaar dat energiemaatschappijen de boete die u krijgt, als u nog 3 jaar een contract moet uitzitten, helemaal vergoeden. Zij gaan er dan van uit dat zij die kosten uiteindelijk weer aan u terugverdienen.

Goed inzicht in uw situatie

Zelfs als geen van de bovenstaande opties op u van toepassing is, kan het alsnog lonen om uw energie te vergelijken. Bij een vergelijking heeft u weer goed inzicht in uw verbruik en kunt u inzien aan welk apparaat u nou maandelijks het meest kwijt bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *