Besparen op energie

Besparen op energie

Heeft u zicht op uw kosten voor gas, water en licht? Niet? De kosten hiervan kunnen best aanzienlijk zijn en de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Wist u bijvoorbeeld dat een 1 persoons huishouden al ruim 45 duizend liter water verbruikt? Als u dus met meer mensen in één huis woont is dat nog veel meer. En wist u dat uw energierekening voor een groot deel aan belastingen en heffingen bestaat? Maar dat er toch flink op te besparen is? Wij geven u enkele eenvoudige tips die u hierbij kunnen helpen.

Inzicht in uw energieverbruik

Het begint met inzicht. Inzicht in uw huidige verbruik. Logt u wel eens in bij uw huidige energieleverancier? Bij alle leveranciers is het tegenwoordig mogelijk om in te loggen en inzicht te krijgen in uw rekeningen, maar ook in uw verbruik en hoe dit fluctueert door het jaar heen. Tel voor de gein eens alle rekeningen van een jaar bij elkaar op en reken uit wat u gemiddeld kwijt bent per maand. Doe datzelfde voor uw verbruik en u heeft een eerste stap gezet op weg naar een mogelijke besparing. Waarom?

Deze gegevens kunt u vervolgens invullen in een energie vergelijker. Deze vergelijker gaat voor u kijken (dat gaat heel snel) wat u kwijt zou zijn bij alle aanbieders die er zijn op de energiemarkt. Dit zorgt ervoor dat u heel snel een vergelijking kunt maken qua kosten. Wat betaalt u nu? En wat is de beste aanbieding qua energie op dit moment. De kans is groot dat u enkele tientjes per maand kunt besparen. Op jaarbasis kan het verschil hierdoor oplopen tot maar liefst enkele honderden euro’s. En die kunt u dan weer gebruiken voor wat anders. Ziet u op tegen het overstappen? Dat is niet nodig. Dit gaat zonder enige moeite en problemen. De nieuwe energieleverancier regelt dit allemaal voor u. Scheelt u gedoe, tijd en geregel. Hoeft u alleen maar de nieuwe, verlaagde, rekening te betalen. Ideaal toch?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *