De voordelen van shortleasen op het milieu ten opzichte van het kopen van een auto

In het nieuws wordt steeds vaker gesproken over de vervuiling van auto’s en vrachtwagens. Zo werd er afgelopen week in de Volkskrant nog gesproken over het feit dat vervuilende vrachtwagens in de milieuzones gewoon mogen doorrijden. Dit, om het feit dat camera’s alleen Nederlandse kentekens kunnen controleren en er geen Europese afspraken zijn gemaakt over het uitwisselen van kentekengegevens. Om het gebruik van auto’s te verminderen is het ook mogelijk om auto’s te shortleasen. Een eigen auto op de voorstraat geeft je meer ruimte om dingen te doen, maar kost ook veel geld, voornamelijk als je niet veel rijdt. Overweeg in dat geval om te kiezen voor shortlease autohuur of het delen van een auto. Dit kan veel besparen, zowel in CO2 uitstoot als in je portemonnee.

Verminder de uitstoot door te leasen

Wil je ook helpen met het verminderen van de CO2 uitstoot, het aantal auto’s verminderen en wel meer dan 2000 euro per jaar besparen? Vergelijk dan of het wellicht handig is om te kiezen voor het huren of het leasen van auto’s wanneer je bijv. werkt op projectbasis of als je een auto nodig hebt voor bepaalde events. Zo kan je met je gehuurde auto op vakantie naar landen Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Op deze manier verminder je het aantal gereden km die je met een eigen auto wel zou rijden uit gemak en verminder je de CO2 uitstoot. Mocht je daarna geen vakantie of project buiten je woonplaats hebben, kun je gemakkelijk weer doorgaan zonder auto.

De meeste auto’s bij verhuurders zijn milieuvriendelijk

Bovendien kun je met een tijdelijke auto ook punten scoren. Lease bijvoorbeeld een milieuvriendelijke Prius als succesvolle ondernemer en laat zien dat jij meedenkt aan het milieu. . Zeker als je niet permanent in een superluxe wagen wil rijden. Zo kan je van de auto af als het qua financiën even tegenzit. Een short lease auto is al vanaf één maand in jouw bezit. Je zit dus niet vast aan lange termijnen met de daar bijbehorende verplichtingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *