Effectieve manieren om te besparen op je energierekening

Steeds vaker proberen consumenten te besparen op hun energierekening. Door de energierekening te verlagen houd je maandelijks geld over voor andere leuke dingen! Spaar bijvoorbeeld voor een nieuwe televisie, investeer in een fijne vakantie tijdens de zomermaanden, enzovoorts. Er zijn verschillende manieren om te besparen op je energierekening. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van verschillende energieleveranciers, om zo de goedkoopste aanbieder te vinden. Ook kun je naar structurele verbeteringen zoeken, zo vertelde een elektricien uit Eindhoven ons.

Stap over op een warmtepomp in huis

Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is het gebruik van een warmtepomp in huis. De warmtepomp is een van de trends voor de komende jaren. Enerzijds doordat een warmtepomp je woning niet langer op basis van gas verwarmt, maar op elektra werkt. Zo bespaar je direct op de kosten voor het energieverbruik in huis. Daarbij kan een warmtepomp je woning op een passieve wijze koelen in de zomer. Het gebruik van een airconditioning is zodoende niet langer noodzakelijk.

Tip: laat de meterkast voor het plaatsen van een warmtepomp uitbreiden met een extra groep! Wanneer je dit niet zou doen, zouden de bestaande groepen al snel overbelast kunnen raken. Iets wat resulteert in een vervelende stroomstoring in huis.

Vervang enkelglas voor dubbelglas

Naast de mogelijkheid om over te stappen naar een warmtepomp, kun je ook voor het vervangen enkelglas voor dubbelglas kiezen. Door dubbelglas te laten plaatsen blijft een groter deel van de warmte binnen je woning. Hierdoor neemt je energieverbruik op jaarbasis aanzienlijk af. Ook het vervangen van oude dakbedekking voor bijvoorbeeld een modern groen dak is een mogelijkheid om je isolatie in huis te verbeteren. Overigens draagt een hogere isolatiewaarde niet alleen bij aan een lagere energierekening. Ook zal een hogere isolatiewaarde het makkelijker maken, om je woning op termijn te verkopen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *