Urenregistratiesystemen: Vijf systemen vergeleken

Urenregistratiesystemen: Vijf systemen vergeleken

Of je nou voor een bedrijf werkt of je eigen bedrijf hebt, jouw tijd staat voorop. Urenregistratie kan een intensieve bezigheid zijn, waarvan het nut ervan niet altijd even duidelijk is. Toch kan een goed gestructureerde urenverantwoording een meerwaarde hebben. Een correcte urenregistratie is gekoppeld aan je opdrachten en projecten, maar ook aan ziekte- en vakantie-uren. Het verlaagt de werkdruk op je administratieve organisatie. Met een urenregistratiesysteem kun je je urenverantwoording efficiënt en effectief bijhouden. Naast tijd, kan het je ook nog eens geld besparen. Toch kan het lastig zijn om een geschikt systeem te kiezen. Wij hebben vijf verschillende urenregistratiesystemen voor je vergeleken om het keuzeproces te vergemakkelijken.

Simplicate: In één oogopslag inzicht in uren

Het zit al in de naam: Simplicate vindt dat bedrijfssoftware simpel in gebruik moet zijn. Het moet op natuurlijke wijze aansluiten op bedrijfsprocessen. Met Simplicate kun je eenvoudig uren schrijven via een agenda of timesheet. De uren rapporteer je vervolgens op basis van tijd, project of collega. In één oogopslag geeft het programma je inzicht in alle geschreven uren en productiviteit. Je kunt binnen het systeem de uren per periode, medewerker of project bekijken. Op deze manier maak je een gewenste combinatie die jou de informatie geeft waar je naar op zoek bent en exporteer je dit met een enkele muisklik naar Excel. Ook is je Simplicate-agenda automatisch te synchroniseren met je Google Calender, Outlook of gewoon met je smartphone. Met deze gelijkstelling bewaar je eenvoudig het overzicht. Daarnaast maak je ook snel een factuur. Je werkt op basis van een medewerkerstarief of een uurtarief. Wanneer je je medewerkers hebt toegewezen aan een bepaald project, kun je op basis van deze projectinstellingen de gewerkte uren binnen een handomdraai factureren. Simplicate kun je veertien dagen gratis uitproberen.

Beschikbaar vanaf € 79,- p.m.

Qicsmilestones: Uitgebreide facturatiemogelijkheden

Stel je hoge eisen aan je urenadministratie? Qicsmilestones biedt uitgebreide facturatiemogelijkheden aan. Je kunt tijdschrijven via je browser, smartphone of tablet. De gewerkte uren kun je dus waar en wanneer je maar wil bijhouden. Het systeem heeft een ‘drag and drop’-functie, wat de urenregistratie nog gemakkelijker maakt. Zowel uren als voorschotten kun je verantwoorden in één scherm. Opdrachten kun je markeren als favoriet om sneller hier de tijd voor te kunnen schrijven. Ook kun je gebruikmaken van de ‘Quick Time Entry’ om snel in bulk uren te registreren. De uren factureer je vervolgens voor een bepaald tarief, fixed fees, abonnementen en voorschotten. Daarnaast zie je in één oogopslag welke weekstaten incompleet zijn en welke uren nog goedgekeurd moeten worden. Hierdoor is de controle eenvoudig en kun je sneller de facturen de deur uit doen. Twijfel je nog over je keuze? Dan kun je gebruikmaken van een demonstratie-account (met beperkte functies) zolang je wil.

Beschikbaar vanaf € 31,- p.m.

Teamleader: Verwerkt uren tot een factuur

Met het urenregistratieprogramma van Teamleader stel je budgetten, milestones en deadlines in. Vervolgens koppel je hier de bijbehorende taken aan. De taken zie je hierna terug in de agenda. Als eigenaar kun je instellen welke gegevens zichtbaar zijn voor je collega’s. De uren categoriseer je op taken en projecten waar je op dat moment aan werkt. Je kunt zelf kiezen of je alle gewerkte uren zelf of automatisch bijhoudt. Door de geïntegreerde mogelijkheden verwerkt het programma eenvoudig je geregistreerde factureerbare uren tot een factuur. Wil je het programma van Teamleader eerst wat beter leren kennen? Dan kun je een proefperiode van twee weken starten, om alvast wat wegwijs te worden.

Beschikbaar vanaf € 25,- p.m.

Nanda: Gemakkelijk te exporteren naar Moneybird

Met Nanda kun je, door de gebruiksvriendelijkheid van het programma, eenvoudig uren registreren en inzichtelijk maken. Alle data kun je exporteren naar spreadsheets en externe facturatiediensten. De tijdsregistratie  kun je daarnaast filteren op basis van project, label, periode en persoon. Dit geeft je een beter inzicht waar jij en je collega’s tijd aan hebben besteed. Of je nou zzp’er bent of een projectteam hebt, met dit programma kun je de tijd van meerdere mensen tegelijkertijd registreren. Daarnaast heeft elke gebruiker beschikking over een persoonlijke omgeving, met zijn eigen rechten. Wil je de uren ook direct factureren? Selecteer dan alle gewenste uren en exporteer deze naar Q-invoice of Moneybird. De handige terugteltimer zorgt ervoor dat je niet over je tijdslimiet gaat. Nanda is dertig dagen gratis te testen en is maandelijks opzegbaar.

Beschikbaar vanaf € 5,- p.m.

Yoobi: Makkelijk opmerkingen toe te voegen

Yoobi is geïntegreerde software voor tijdregistratie, verlof, CRM, online facturatie en planning. Het programma helpt bij het uitvoeren van projecten volgens planning en budget. Dit houdt in dat het proces van urenregistratie tot facturatie volledig is geautomatiseerd. Uren verzamelen, sorteren, goedkeuren en doorbelasten kan snel en secuur. Uren kunnen worden vastgelegd aan de hand van regelinvoer. Met de Yoobi-app heb je inzicht in alle klantinformatie en verlofuren. Daarnaast kunnen medewerkers direct hun uren registreren. Aan de timesheets kunnen opmerkingen of specificaties over bepaalde activiteiten worden toegevoegd. Onkosten kunnen worden gedeclareerd met de app of de webversie. Van het programma is een demo beschikbaar, die je 41 dagen gratis kan gebruiken.

Beschikbaar vanaf € 3,- p.m.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *