Besparen met een onafhankelijke energievergelijker

Maak je gebruik van een onafhankelijke energievergelijker? Dan kun je direct een aardig bedrag besparen op je energierekening. Met een onafhankelijke energievergelijker vind je immers snel en eenvoudig het goedkoopste energiecontract. Heb je het goedkoopste energiecontract gevonden? Dan kun je al binnen 5 minuten overstappen naar een andere energieleverancier. Je hoeft niet bang te zijn dat je tijdens de overstap zonder gas en stroom komt te zitten.

Gebruikmaken van een energievergelijker

Maak je gebruik van een energievergelijker? Dan moet je de volgende stappen zetten:

·        Je vult de gevraagde gegevens, zoals postcode en huisnummer, in. Postcode en huisnummer moeten worden ingevuld om de energieprijzen op een bepaald adres te kunnen berekenen.

·        Je vult indien mogelijk zo exact mogelijk in wat je het afgelopen jaar het gas- en elektriciteitsverbruik was. Die gegevens vind je op de jaarrekening. Beschik je niet over de verbruiksgegevens? Maak dan een schatting. Het getoonde advies is dan wel minder nauwkeurig.

·        De energievergelijker laat het resultaat van de vergelijking zien. Vervolgens kun je een keuze maken uit de door de energievergelijker getoonde resultaat door bij de door jou gekozen energieleverancier op “Aanvragen” te klikken.

·        Je kunt direct online overstappen naar een andere energieleverancier. Dit overstappen naar een andere energieleverancier neemt nog geen 5 minuten in beslag. Heb je de overstap gemaakt? Dan ontvang je uiteraard een bevestigingsmail van die overstap.

Het zoeken naar het goedkoopste contract

Natuurlijk wil je geen onnodig hoge energierekening. Door de energievergelijker wordt een overzicht  getoond met de voor jou voordeligste energie aanbieders. De goedkoopste energieleverancier staat in die lijst bovenaan. Je ziet dus direct hoeveel geld je kunt besparen. De besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Gebruikmaken van de energievergelijker is dus zeker het overwegen waard. Een onnodig hoge energierekening kan zo immers worden voorkomen.

De vele voordelen van het gebruiken van een energievergelijker

Het gebruiken van een energievergelijker levert niet alleen een vaak forse besparing op. Er zijn nog meer voordelen:

·        Je kunt, zoals al eerder opgemerkt, direct online overstappen naar een andere energieleverancier.

·        Je hebt na het maken van de overstap 14 dagen bedenktijd. Stel je krijgt binnen 14 dagen spijt van je overstap. Dan kan die overstap worden geannuleerd.

·        Dankzij de overstapservice hoef je zelf niet te doen. Je hoeft dus niet zelf het contract bij je oude leverancier op te zeggen. Dat wordt voor jou geregeld. Je hoeft tijdens de overstap ook niet bang te zijn dat je zonder gas of elektriciteit komt te zitten.

·        Maak je gebruik van een energievergelijker om over te stappen naar een andere energieleverancier? Dan kun je vaak profiteren van exclusieve kortingen. Die kortingen vind je dus niet op de website van je nieuwe energieleverancier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.