Waar je op moet letten bij het vergelijken van alles-in-1?

Waar je op moet letten bij het vergelijken van alles-in-1?

Heb jij tijden geleden al een tv + internet abonnement afgesloten bij een van de grotere providers in Nederland? Prima tevreden, nooit meer omgekeken naar andere aanbiedingen? Het goede nieuws is dat je niet de enige bent. Het slechte nieuws is dat je daarbij tientallen euro’s laat liggen!

Vergelijken is besparen

Door op regelmatige basis internet- en tv providers met elkaar te vergelijken, kun je al snel tientallen euro’s op jaarbasis besparen. Natuurlijk is de prijs van een abonnement vaak de doorslaggevende factor, maar er zijn ook andere factoren waar je op moet letten bij het vergelijken van providers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de internetsnelheid en de

Internetsnelheid vergelijken

Internetproviders verschillen doorgaans het meest in de downloadsnelheid van het internet dat ze leveren. De goedkopere internetpakketten heb je al met een downloadsnelheid van 20 Mb/s, terwijl duurdere internetpakketten vaak gaan tot honderden Mb’s downloadsnelheid per seconde. De goedkopere pakketten, met een downloadsnelheid van 20 Mb/s, zijn veelal voldoende voor een één– of tweepersoonshuishouden. Je kunt er gewoon mee surfen, browsen, e-mailen en YouTube video’s bekijken. Besef je echter wel dat dit de maximumsnelheid is, dus hoe meer mensen er gebruik maken van je internetverbinding, hoe trager deze wordt.

TV pakketten met elkaar vergelijken
Tv- en internetproviders verschillen ook in grote mate van elkaar in de tv-functies die zij aanbieden. Hierbij gaat het niet alleen om het aantal aangeboden tv-zenders, maar ook om modernere functionaliteiten zoals tv kunnen kijken op tablet of smartphone. Wie een nieuwe tv- of internetprovider wil kiezen, zal dus allereerst moeten bepalen aan welke tv-functies hij of zij behoefte heeft, zodat de tv optimaal benut kan worden én wordt voorkomen dat voor overbodige functies betaald moet worden. Hierbij geldt ook nog dat sommige providers een gratis monteur bij u langs sturen, terwijl u bij andere providers de apparatuur thuis krijgt toegestuurd om deze zelf te installeren.

Alles-in-1 pakketten nemen de markt over

Naast het vergelijken van losse diensten van internet + tv abonnementen, is het in sommige gevallen gewoon het verstandigst om een alles-in-een pakket af te nemen. Met een alles-in-1 of 3-in-1 pakket breng je (digitale) TV, internet en telefonie samen bij één provider. De meeste aanbieders bieden dergelijke pakketten aan in verschillen varianten.

Het is niet ongebruikelijk dat een dergelijk combipakket goedkoper blijkt te zijn dan een 2-in-1 pakket. Vaak kunnen de providers namelijk hoge bundelkortingen geven op je pakket, wat vaak resulteert in een relatief goedkoop abonnement en optioneel een welkomstcadeau. Kies je voor een alles in één pakket, dan kies je voor een contract bij één provider, één aanspreekpunt en één factuur. En dat is wel zo handig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *