Waarom een inboedelverzekering belangrijk is voor een student.

Een speciale inboedelverzekering voor studenten, bestaat die? Er zijn maar weinig verzekeraars die een aparte inboedelverzekering hebben voor een student die op kamers woont. Bij de meeste verzekeraars kun je alleen kiezen voor een inboedelverzekering voor een “alleenstaande huurder”, maar de dekking zal hier over het algemeen veel te hoog zijn voor een gemiddelde studentenkamer. Door die hogere dekking zijn de premies tot wel drie keer hoger dan die van een specifieke studenten inboedelverzekering.

Toch zijn er ook inboedelverzekeringen die speciaal voor de student zijn. Waarom is het dan zo belangrijk om een inboedelverzekering te hebben vraag je je waarschijnlijk soms af?
Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn, zoals inbraak, diefstal of enige andere schade die gedekt wordt.

De reden dat er veel wordt ingebroken bij  de woning van studenten heeft een aantal oorzaken:

  • Slechte beveiliging: er blijven vaak deuren of ramen openstaan en er is bijna nooit een alarminstallatie ingeschakeld.
  • In weekenden en vakanties zijn er over het algemeen weinig of geen mensen thuis.
  • Er valt relatief veel te halen. Voorbeeld hiervan is een student die in een studentenhuis woont In een studentenhuis met bijvoorbeeld 8 studenten zijn vaak ook 8 tv’s, computers en telefoons te vinden, waardoor het voor criminelen een aantrekkelijker doelwit wordt dan bij een huis of flat waar maar 1 student woont.

Een inboedelverzekering voor studenten dekt de schade als er iets gestolen wordt, maar ook als er waterschade is of brand- of rookschade in je studentenhuis ontstaat. Daarbij is het juist in studentenhuizen vaak niet goed gesteld met de brandveiligheid.
Dus aan het einde van de dag is het toch wel handig om deze bij de hand te hebben. Dit bespaart jouw als student al gauw wat euro’s indien er sprake is van diefstal of dergelijken.

Er zijn verschillende sites waar je verzekeringen vergelijken kunt, op deze pagina is het zelfs mogelijk speciaal inboedelverzekeringen te vergelijken.

Dus wacht niet langer en sluit ook jouw inboedelverzekering af!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *