Wat te doen als je elektra moet installeren?

Bij de nieuw-, aan- of verbouw van een woning kun je niet aan het installeren van elektra in huis ontkomen. Je wilt immers in iedere ruimte van je woning gebruik kunnen maken van de stroomvoorziening in huis. Voordat dit mogelijk is, zullen er verschillende werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Denk aan het aanleggen van nieuwe elektrakabels binnen je woning, het aansluiten van de stopcontacten en aansluitpunten voor de verlichting, enzovoorts. Daar komt bij dat er zeer waarschijnlijk een extra groep aan de meterkast moet worden toegevoegd, om een overbelasting van bestaande groepen tegen te gaan. Een overbelasting resulteert in veel gevallen in een nare stroomstoring, die niet verholpen kan worden zonder de groepenkast uit te breiden.

Een vakman inschakelen bij het installeren van elektra

Elektra installeren in Zoetermeer, Rotterdam of bijvoorbeeld Delft, kun je het beste door een vakman uit deze steden laten doen. Niet alleen beschikken veel woningbezitters niet over de kennis en het gereedschap om deze klus zelf uit te voeren, ook kan er veel fout gaan. Denk bijvoorbeeld aan twee elektrakabels die te dicht bij elkaar in de buurt worden gelegd. Als gevolg hiervan kan er een vervelende kortsluiting ontstaan. De omhulsels van de elektrakabels versmelten met elkaar, waardoor de binnenzijden van beide kabels met elkaar in contact komen. Het is slechts een voorbeeld van iets wat fout kan gaan bij het installeren van elektra.

Maak plannen voor het aanleggen van elektra

Voordat je het installeren van de elektra aan een vakman overlaat, is het belangrijk om een duidelijk plan op papier te zetten. In welke ruimtes wil je stopcontacten kunnen gebruiken? Waar moet het aansluitpunt voor de verlichting van een bepaalde ruimte gemonteerd worden? Enzovoorts. Op basis van dit plan kan een elektricien de haalbaarheid hiervan toetsen. Mochten de plannen niet volledig uitvoerbaar blijken te zijn, dan kan een elektricien met je meedenken over passende alternatieven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *