Wat te doen bij een stroomstoring?

Een lekkage, een verstopping en stroomstoringen behoren tot de grootste ergernissen onder woningbezitters. Dit is niet voor niets! Een lekkage kan voor een nare waterschade aan je woning zorgen, een verstopping resulteert in een nare stank en bij een stroomstoring kun je geen elektronica meer gebruiken. Gelukkig zijn dergelijke problemen relatief eenvoudig op te lossen, als je tijdig de hulp van een vakman inschakelt. Wij spraken met een storingsdienst in Rotterdam, die ons meer kon vertellen over het oplossen van een stroomstoring in huis. Wist je dat je een dergelijke stroomstoring in sommige gevallen zelf op kunt lossen? In dit artikel vertellen we je hoe dat zit!

Zelf een stroomstoring proberen te verhelpen

Een stroomstoring verhelpen is niet altijd mogelijk, denk bijvoorbeeld aan stroomstoringen als gevolg van kortsluitingen tussen elektrakabels. Mocht de stroomstoring veroorzaakt worden door een gesprongen stop of een kortsluiting in elektronische apparaten, dan los je deze eenvoudig zelf op. Haal hiervoor eerst alle elektronische apparaten uit het stopcontact, om vervolgens de gesprongen stop uit de meterkast te vervangen. Schakel de apparaten nu stuk voor stuk opnieuw in. Springt de stop uit de meterkast bij het invoegen van een elektrisch apparaat? In dat geval heb je de bron van de stroomstoring gevonden. Vervang het apparaat om nieuwe stroomstoringen te voorkomen.

Hulp bij het oplossen van een stroomstoring

Mocht deze methode niet voor een oplossing zorgen, dan kun je een storingsdienst in de buurt bellen. Kijk hiervoor eerst of er ook bij je buren sprake is van een stroomstoring. Mocht dit het geval zijn, dan ligt de oorzaak van de stroomstoring zeer waarschijnlijk buiten je woning. Je kunt in dit geval contact opnemen met de storingsdienst van je netbeheerder, om de problemen op te lossen. Wanneer je buren nog wel stroom hebben, kan het inschakelen van de storingsdienst van een elektricienbedrijf de beste oplossing zijn. De elektricien zal de stroomstoring vervolgens voor je verhelpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *