WFT, wat is dat precies?

WFT, wat is dat precies?

WFT staat voor Wet Financieel Toezicht. Deze wet is er voor iedereen die als financieel dienstverlener werkzaam is. De wet stelt eisen aan de financieel dienstverlener waaraan deze zich moet houden. Ook staat in deze wet beschreven dat belangen van een cliënt altijd voor gaan. Je hebt als financieel dienstverlener minimaal de vergunning WFT basis nodig, hiervoor bestaat een cursus of opleiding die je moet volgen.

Voor wie is de WFT precies

Voor iedereen die als financieel dienstverlener werkt is de WFT van toepassing, bijvoorbeeld mensen die werkzaam zijn in de sector verzekeringen, beleggingsinstellingen en banken. Ook tussenpersonen, adviseurs en accountants dienen deze opleiding te volgen. Het is verplicht om de opleiding te volgen voor je een vergunning krijgt. Je mag geen diensten aanbieden in de financiële sector zonder deze vergunning.

Dus voor mensen die werkzaam zijn in de financiële sector is het verplicht en handig om deze opleiding te volgen. Maar ook voor mensen die een carrièreswitch willen maken is het aan te raden om deze opleiding of cursus te volgen op MBO of HBO niveau.

Verschil tussen cursus of opleiding

Het grote verschil is natuurlijk de studieduur, de cursus duurt ongeveer 2 tot 6 maanden. En de opleiding duurt ongeveer 6 tot 12 maanden. Beide kunnen als thuisstudie worden gevolgd, maar wordt afgewisseld met een klassikale les, praktijkdag en de examentraining. Door middel van deze dagen wordt je goed voorbereid op het examen.

Inhoud van de opleiding en cursus

Tijdens zowel de cursus als opleiding krijg je voldoende kennis om je cliënten te kunnen voorzien van financieel advies. Je leert tijdens de opleiding en cursus alles over de organisatie van een financieel bedrijf en wat de rol van een WFT adviseur hierin is. Ook leer je over goed klantcontact en jouw juridische positie. Ook wordt tijdens de cursus behandeld hoe je de klant behandeld tijdens een intakegesprek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *