Zo min mogelijk betalen voor energie: hoe doe je dat?

Zo min mogelijk betalen voor energie: hoe doe je dat?

Schrik jij ook telkens weer van het bedrag dat op je maandelijkse energierekening staat? Dan is het de hoogste tijd om in te grijpen. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat mensen eigenlijk helemaal niet weten hoeveel energie zij maandelijks verbruiken. Sterker nog: vaak wordt er niet eens naar het verbruik gekeken, maar wordt gewoonweg het bedrag betaald dat op de energierekening staat. Wanneer je maandelijks minder geld kwijt bent aan je energiekosten, kun je op jaarbasis behoorlijk wat geld besparen. Veel mensen willen zo min mogelijk betalen voor hun energie, maar weten niet hoe zij hierbij precies te werk moeten gaan. Energie besparen hoeft echter helemaal niet lastig te zijn en het hoeft ook niet veel geld te kosten. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om zonder investeringen al energie te besparen. Wil jij ook zo min mogelijk betalen voor energie? Lees dan snel verder. In onderstaande tekst vertellen wij je namelijk precies hoe jij minder kunt gaan betalen voor de energie die je verbruikt. We gaan je niet vertellen welke de beste energieleverancier is, dat mag je zelf bepalen.

Makkelijke manieren om energie te besparen

Veel mensen denken dat energie besparen niet mogelijk is zonder eerst flink te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen. Dit is echter helemaal niet het geval. Het is namelijk ook mogelijk om met een aantal simpele dingen al te besparen op je energiekosten. Zo kun je in de wintermaanden bijvoorbeeld de thermostaat eens een graadje lager zetten en je wat warmer kleden. Hierdoor verbruik je in deze tijd van het jaar al behoorlijk wat minder energie. Ook voor de wasmachine en de vaatwasser geldt dat het niet verkeerd is om de apparaten eens een standje lager te zetten. Was bijvoorbeeld eens wat minder warm en kies ervoor om één keer in de week met de hand af te wassen. Een andere manier om makkelijk en snel energie te besparen, is door apparaten niet stand-by te laten staan. In de stand-by stand blijft er namelijk altijd een lampje branden en dat vreet ook stroom.

Veel besparen door te investeren

Steeds vaker zie je dat Nederlanders ervoor kiezen om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Een behoorlijk investering, maar op termijn levert dit natuurlijk alleen maar wat op. Met behulp van zonnepanelen wek je namelijk zelf energie op. Hierdoor neem je minder energie af van de energiemaatschappij, waardoor je maandelijkse rekening automatisch omlaag gaat. Wanneer je echt wilt besparen op je uitgaven aan energie, kun je er bijvoorbeeld ook nog voor kiezen om een zonneboiler te plaatsen. Dit is ook een behoorlijke investering, maar uiteindelijk bespaar je hierdoor fors op je energiekosten. Met een zonneboiler wordt het water namelijk opgewarmd met behulp van zonlicht, waardoor de cv-ketel minder aan het werk hoeft.

Kies voor de juiste energiemaatschappij

Naast de bovengenoemde tips en investeringen is er nog een derde mogelijkheid om vrij eenvoudig geld te besparen op je energie-uitgaven. Hoe? Door de energiemaatschappijen onderling eens goed met elkaar te vergelijken. De tarieven die de maatschappijen in rekening brengen, kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Mogelijkerwijs heb jij nu een contract bij één van de duurste energiemaatschappijen die er in Nederland is. Door over te stappen naar een goedkopere energiemaatschappij zoals Oxxio, kun je maandelijks al behoorlijk wat geld besparen op je uitgaven aan energie. Zoek wel ook even op oxxio ervaringen , zodat je het niet alleen van ons aan hoeft te nemen. Je kunt bij de meeste maatschappijen kiezen voor verschillende pakketten, waardoor jij vrij makkelijk kunt voorkomen dat je maandelijkse energiekosten veel hoger uitvallen dan verwacht. Weet je niet welk pakket het beste bij jouw thuissituatie past maar heb je al wel een maatschappij gevonden waar jij naar over wilt stappen? Neem dan contact op met het betreffende bedrijf. Zij kunnen je namelijk precies vertellen wat voor jou de beste mogelijkheid is om zo min mogelijk te betalen voor de energie die je gebruikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *