Welke zonnepanelen behalen het hoogste rendement?

Als je ervoor kiest om zonnepanelen te laten installeren wil je natuurlijk wel de zonnepanelen die het hoogste rendement behalen. Er zijn erg veel zonnepanelen beschikbaar op de markt. Dit maakt het erg lastig om het paneel te kiezen die het meeste oplevert. Welke zonnepanelen leveren het meeste op? In deze blog worden een aantal zonnepanelen op een rij gezet die een hoog rendement behalen. 

SunPower X-Serie

Een bekend merk dat vaak in Europa terug te vinden is, zijn de panelen van Sunpower. Deze fabrikant staat bekend als fabrikant van een van de meest rendabele zonnepanelen die er op dit moment op de markt is. De meeste panelen weten wel een rendement van 22% te halen. Het gemiddelde rendement van zonnepanelen is 18%. Het beste paneel van dit merk is de SunPower X-serie, met een efficiëntie van 23,7%. Hierdoor heb je minder panelen nodig en dus ook minder ruimte op je dak. 

LG NeOn 2

LG is een betrouwbaar en kwalitatief goed merk. Het aanbod van LG is wel kleiner dan bij andere aanbieders. Ook is LG niet erg duur. Het beste paneel van LG is de LG NeOn 2. Het paneel heeft een hoge efficiëntie van 19,5%, grote betrouwbaarheid en extra goede prestaties bij zwak licht. Hierdoor is dit paneel van LG geschikt voor elk type dak. Het is wel belangrijk om te weten dat LG inmiddels de productie van nieuwe zonnepanelen heeft stopgezet. Ze houden zich nog wel aan de huidige garantievoorwaarden. 

Panasonic HIT

Panasonic staat bekend om zijn goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Een van de beste panelen van dit merk is de Panasonic HIT. Het paneel heeft een rendement van 19,4% en presteert uitermate goed in de hitte. Waarbij andere panelen minder gaan presteren bij hoge buiten temperaturen blijft de Panasonic Hit goede prestaties leveren. 

REC Alpha series

REC zonnepanelen zijn in opkomst. Het beste model van dit merk is de REC Alpha series. Dit paneel behaalt een rendement van 22,3% en is daarmee een van de meeste efficiënte panelen die er zijn. Ze zijn ook erg populair vanwege hun lange garantie van 25 jaar. 

Trina Solar Honey M

Trina Solar is een erg populair merk. Je kunt kiezen uit de monokristallijn zonnepanelen of de polykristallijn zonnepanelen. Het beste model is de Trina Solar Honey M met een efficiëntie tussen de 19% en 21%. Het paneel heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en je kunt rekenen op betrouwbare een garantieregeling.
Benieuwd naar andere merken zonnepanelen? Kijk dan op de pagina voor meer informatie:  https://www.zonnepanelen-expert.be/merken/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *