Zakelijk zonnepanelen leasen

Het zakelijk leasen van zonnepanelen biedt bedrijven de mogelijkheid om te investeren in duurzame energie zonder de financiële lasten van een directe aankoop. Door te kiezen voor leasing kunnen bedrijven profiteren van 100% financiering van de installatie, terwijl ze tegelijkertijd genieten van lagere energielasten en het behoud van bestaande fiscale voordelen.

100% Financiering en direct lagere energiekosten

Een van de grootste voordelen van het leasen van zonnepanelen is dat bedrijven niet zelf hoeven te investeren in de aanschafkosten. De volledige installatie van de zonnepanelen wordt gefinancierd door uw zonnepanelenleverancier Sunergetic. Dit betekent dat u direct kunt beginnen met besparen op uw energierekeningen zonder een aanvankelijke financiële uitgave. Zodra de zonnepanelen operationeel zijn, zult u merken dat uw maandelijkse energiekosten aanzienlijk verminderen.

Behoud van kredietruimte

Een ander significant voordeel van leasing is het behoud van kredietruimte bij uw bank. Doordat de financiering via een externe leasemaatschappij loopt, blijven uw kredietlijnen bij de bank onaangetast. Dit is vooral voordelig voor bedrijven die hun kredietmogelijkheden willen bewaren voor andere bedrijfskritische investeringen. 

Fiscale voordelen en subsidies

Ondanks de leasingconstructie behoudt uw bedrijf het recht op alle bestaande belastingvoordelen en subsidies die beschikbaar zijn voor zonne-energieprojecten. Dit omvat zowel de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) als specifieke duurzame energie subsidies, zoals de SDE++ regeling. Deze voordelen maken het nog aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen via leasing, omdat u kunt profiteren van belastingaftrek terwijl de leasemaatschappij de voorfinanciering verzorgt.

Leasetermijnen en BTW-financiering voor grootverbruikers

De leasetermijnen voor zonnepanelen kunnen flexibel worden ingericht, met een maximum van 10 jaar. Deze periode stelt uw bedrijf in staat om de leasekosten te spreiden over een periode die het beste past bij uw financiële planning en cashflowbeheer. Voor grootverbruikers biedt leasing nog een extra voordeel: de mogelijkheid om de BTW te financieren. Dit kan aanzienlijke liquide middelen vrijmaken die anders naar de belastingdienst zouden gaan, en biedt daarmee een cashflow voordeel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *